Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری فارس لرستان، با افزایش قیمت سرسام آور نرخ اجاره بها بسیاری از خانواده‌ها ناچار به مهاجرت به حاشیه شهرها شدند، خیلی ها هم در به در به دنبال سرپناهی ارزان قیمت در شهر هستند.

افزایش نرخ اجاره بها و قیمت مسکن ظرف چند سال گذشته در لرستان موجی از نگرانی و انتقاد را به دنبال داشته است. طبق بررسی‌ها تورم نرخ اجاره بها در لرستان از شهرهای بزرگ کشور بیشتر است، موضوعی که برای کارشناسان، مسوولان و مردم قابل پذیرش نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فعالیت مافیای مسکن در قالب بنگاه‌های زنجیره‌ای و عدم نظارت کافی بر فعالیت آنها باعث شده روزانه شاهد افزایش بی‌ضابطه نرخ اجاره بها در شهرهای مختلف لرستان و به ویژه در خرم‌آباد باشیم.

از طرفی غیر فعال بودن سامانه ثبت اطلاعات مسکن باعث شده است تا مشاوران املاک بدون هیچ نظارتی فعالیت کرده و قیمت ها را بالا ببرند.

گفته می‌شود حدود 500 دفتر مشاور املاک به صورت غیر رسمی و بدون مجوز در لرستان مشغول فعالیت هستند که این نیز خود در کنار مشاوران املاک زنجیره‌ای دلیلی دیگر بر افزایش بی‌ضابطه اجاره بها است.

با نزدیک شدن به فصل جابه جایی‌ها و تمدید قراردادها شاهد هستیم که بسیاری از شهروندان نسبت به روند موجود در بحث افزایش اجاره بها اعتراض داشته و در همین راستا کمپینی نیز در «فارس من» به ثبت رسیده است.

در همین راستا شامگاه شنبه جلسه‌ای با حضور استاندار لرستان و مسوولان در راستای بررسی افزایش بی رویه قیمت  اجاره بها و مسکن تشکیل شد و مدیران به بیان دیدگاه‌ها و راهکارهای کاهش قیمت اجاره بها و مسکن پرداختند.

نقش بنگاه‌های زنجیره‌ای در افزایش قیمت‌ها

مدیرکل تعزیرات حکومتی لرستان با اشاره به افزایش نرخ اجاره بها و  قیمت ملک در استان بخصوص خرم‌آباد، اظهار کرد: متاسفانه خرم‌‌آباد به عنوان گران ترین شهر در زمینه نرخ اجاره بها و مسکن اعلام  شد.

حمید القاصی‌مهر افزود: نبود قیمت مصوب هم در زمینه اجاره بها و هم مسکن از جمله دلایل افزایش قیمت اجاره‌بها و ملک در لرستان است، از طرفی نظارتی به ویژه بر مشاوران املاک وجود ندارد.

وی بیان کرد: سال گذشته با همکاری برخی دستگاه‌ها ۲۴ مشاور املاک را که به طور زنجیره‌ای شعبه ایجاد کرده و باعث نابسامانی و افزایش قیمت ملک شده بودند را پلمب کردیم.

مدیرکل تعزیرات حکومتی لرستان خاطرنشان کرد: به نظر می‌رسد برای تعیین قیمت پایه بر اساس ماده ۶۴ قانون مالیات مستقیم باید ارزش ملک را با توجه به موقعیت و مصالح آن در هر منطقه مشخص کرد، با این کار ورود دستگاه نظارتی راحت‌تر خواهد بود.

القاصی‌مهر افزود: تشکیل گشت مشترکی از سازمان صمت، اتاق اصناف، اتحادیه مشاوران املاک و تعزیرات در راستای نظارت بر بازار مسکن و حق کمیسیون در این ایام ضروری است، چون گاهی خود مشاوران املاک باعث افزایش قیمت شده‌اند.

کمبود زمین در شهر دوره چگنی

افشین بازگیر فرماندار چگنی نیز با اشاره به اینکه شهرستان چگنی وضعی متفاوت دارد، عنوان کرد: قیمت زمین و ملک در شهر دوره چگنی برابری می‌کند با مرکز استان، در واقع شهر به دلیل کمبود زمین به بن بست خورده است.

وی با بیان اینکه در گذشته در خواست ۴۰ هکتار زمین را از راه و شهرسازی داشتیم اما  نمی‌دانم چرا  با اضافه شدن ۴۰ هکتار به محدوده شهر دوره مخالفت شده است، اظهار کرد: نبود زمین باعث شده نتوانیم برای برخی از سازمان‌ها فضای اجاره‌ای تامین کنیم.

فرماندار چگنی عدم تکمیل مسکن مهر و مسکن ملی را در افزایش تقاضا برای مسکن و بالا رفتن قیمت اجاره بها موثر دانست و افزود: در خصوص مسکن مهر نیز ۴۸ واحد داریم که از ۱۵ سال پیش تاکنون هیچ اقدامی روی آنها صورت نگرفته است.

بازگیر ادامه داد: در مورد ثبت نام جدید مسکن ملی هم ۱۴۸ متقاضی ثبت نام کرده‌اند، اما فضایی برای ساخت نداریم.

وی در پایان پیشنهاد کرد: پیشنهاد من این است که با اضافه شدن ۴۰ هکتار زمین به شهرستان موافقت کنند تا هم شاهد کاهش قیمت اجاره بها باشیم و هم مشکلات مسکن را جبران کنیم.

مالیات ها افزایش یابد

احسان کرم‌زاده مدیرکل دفتر فنی، حمل و نقل و ترافیک استانداری لرستان نیز در این جلسه با اشاره به اینکه در سطح استان هر کسی نیاز مالی دارد ملکش را آگهی می‌کند، عنوان کرد: باید در هر منطقه حداقل و حداکثرها مشخص شود و ارزیابی در طول سال چند بار انجام شود.

وی بیان کرد: نکته دیگر  مالیات است، یعنی در صورت افزایش قیمت‌ها مالیات بیشتر را اعمال کنیم؛ این راهکار در کوتاه مدت تاثیرگذار است.

قیمت‌های فعلی مسکن نامعقول است/ قیمت‌ها را باید  واقعی کنیم

رییس نظام مهندسی لرستان نیز در این جلسه گفت: سازمان نظام مهندسی نقش مهمی در حوزه مسکن دارد اما تاکنون ورود نکرده، یعنی اهمیت نداده است، اما در اصلاحیه جدید قانون نظام مهندسی یکی از موارد مهم نگه‌داشت ساختمان توسط افراد حرفه‌مند است.

علیرضا آریان مهر عنوان کرد: قیمت‌های فعلی مسکن نامعقول است، بنابراین ابتدا باید قیمت‌ها را با مشارکت کانون کارشناسان سازمان نظام مهندسی، راه و شهرسازی، امور مالیاتی و شهرداری واقعی کرد.

وی افزود: برای این مهم باید یک سری معیارها را در  جهت رهن و اجاره با کاربری‌های مختلف مشخص کنیم.

رییس سازمان نظام مهندسی لرستان گفت: نقشه پهنه بندی شهر از جهت ارزش گذاری نیاز است که شهرداری نقشه کل شهر را دارد و می‌توان ارزش گذاری ملک‌ها را انجام داد.

آریان‌مهر طراحی سیستم یکپارچه الکترونیکی که بتوان معاملات را رصد و به امور مالیاتی، اداره ثبت و شهرداری لینک شود نیز ضروری است.

وی خاطرنشان کرد: نرخ ساختمان‌ها اگر واقعی باشد بر اساس آن می‌توان نرخ اجاره بها را بر اساس یک چهارم و یک ششم نسبتا محاسبه کرد.

فعالیت ۲۹۰۷ مشاور املاک در لرستان/ بنگاه‌های بدون مجوز پلمب می شوند

رییس سازمان صمت لرستان نیز با بیان اینکه ۲۹۰۷ مشاور املاک دارای پروانه و ۲۵۷ واحد فاقد پروانه داریم، عنوان کرد: در خرم‌آباد ۱۱۴۷ مشاور املاک فعالیت دارد.
بهمن جعفری گفت: ظرف یک ماه با همکاری اتاق اصناف و پلیس اماکن می‌توانیم نسبت به پلمب مشاوران املاک فاقد پروانه فعالیت اقدام کنیم.

وی تاکید کرد: راهکار کوتاه مدت که می‌تواند از انتشار قیمت‌های کاذب توسط مشاوران‌املاک جلوگیری کند مربوط به برنامه دیوار است، زیرا نود درصد گرانی مسکن مربوط به برنامه دیوار است.

رییس سازمان صمت لرستان گفت: تعیین سقف قیمت‌ها بر اساس مناطق و با توجه به نقشه پهنه بندی از دیگر راهکارها است، نکته دیگر اینکه با گشت‌های مشترک می‌توان بر مشاوران املاک که زنجیره‌ای قیمت‌ها را افزایش می‌دهند نظارت کرد.

جعفری به بلا تکلیفی سامانه اطلاعات مسکن در لرستان نیز اشاره کرد و افزود: این سامانه که ثبت آمار و اطلاعات املاک را انجام می‌دهد فعال نیست و می‌طلبد سه دستگاه صمت، ثبت و راه و شهر سازی ورود کنند که ما آماده همکاری در این حوزه هستیم.

وی بر بازنگری در کمیسیون اجاره نیز اشاره کرد و گفت: با توجه به اینکه کاهش تعداد طبقات آپارتمان افزایش هزینه در سرمایه گذاری را به دنبال دارد، بنابراین افزایش تعداد طبقات آپارتمان ‌ها هم می‌تواند افزایش عرضه را به دنبال داشته باشد.

افزایش مشاوران املاک بدون مجوز

رحیمی رییس اتاق اصناف لرستان نیز در این جلسه بر شناسایی مشاوران املاک  فاقد پروانه توسط یک اکیپ  تاکید کرد و گفت: پلمب واحد‌های بدون پروانه و جلوگیری از صدور قولنامه‌های بدون پروانه ضروری است.

وی افزود: متاسفانه شاهد افزایش مشاوران املاک بدون پروانه هستیم.

رئیس اتاق اصناف لرستان بیان کرد: مشکل دیگر عملکرد اتحادیه مشاوران املاک است، من معتقدم که رییس اتحادیه فعلی توان این کار را ندارد.

دستور پلمب مشاوران بی‌مجوز و اجرای قانون مسکن

فرهاد زیویار استاندار لرستان نیز در پایان این جلسه تاکید کرد: مشاوران املاک فاقد مجوز باید مورد رسیدگی قرار گیرند و دفاتر آنها پلمب شود چرا که فعالیت این بنگاه‌های بدون مجوز در افزایش نرخ اجاره بها مسکن موثر است.

وی با بیان اینکه نظارت باید در اولویت قرار گیرد، عنوان کرد: قانون موجود در بحث مسکن باید اجرا شود.

زیویار گفت: در کوتاه مدت یک سری مکانیزم‌ها باید مورد تاکید باشد و مشاوران فاقد مجوز پلمب شده و آنهایی هم که مجوزشان باطل شده یا تمدید و یا پلمب شوند و در کوتاه مدت همه مشاوران املاک باید ذیل قانون قرار گیرند.

وی با اشاره به اینکه فضای مجازی تیغ دو لبه است و باید از این ظرفیت برای فرهنگ سازی استفاده شود، افزود: سامانه اطلاعات مسکن نیز باید در اسرع وقت طی جلسه‌ای بررسی شده و راه اندازی شود تا فعالیت‌های این حوزه به شکل درست قابل نظارت باشد.

استاندار از روند رو به رشد توسعه مناطق حاشیه نشین در شهرهای مختلف انتقاد و تصریح کرد: شهرداری‌ها چکار می‌کنند و چکار می‌توانند بکنند که جلوی ساخت و سازهای غیر مجاز در حاشیه شهرها گرفته شود؛ امروز شاهد افزایش ساخت و ساز در مناطق حاشیه نشین هستیم و باید برای جلوگیری از این ماجرا در اسرع وقت جلساتی برگزار شده و رسیدگی شود.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: نرخ اجاره بها مسکن استاندار لرستان صمت لرستان تعزیرات لرستان قیمت اجاره بها مشاوران املاک نرخ اجاره بها نظام مهندسی افزایش قیمت مشاور املاک اجاره بها لرستان نیز اتاق اصناف قیمت ها کوتاه مدت زنجیره ای بدون مجوز خرم آباد بر اساس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۴۸۳۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معاملات مسکن به این روش عجیب انجام می‌شود

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، مهدی کرباسیان گفت: بنا بر اعلام برخی مشاوران املاک با پدیده‌ای جدید در بازار مسکن مواجه شده‌ایم. شایعه شده برخی فروشندگان آپارتمان از خریداران تقاضای دلار، ارز دیجیتال، طلا و غیره می‌کنند. به نظر من یکی از دلایل این موضوع ایجاد سامانه خودنویس است که باعث حذف واسطه شده است. به هر حال زمانی که واسطه، معامله را مدیریت می‌کند مبادلات مالی نیز مدیریت می‌شود اما وقتی خریدار و فروشنده از طریق سامانه خودنویس اقدام به معامله می‌کنند نظارتی وجود ندارد.

وی در گفتگویی با ایسنا افزود: بازار خرید و فروش مسکن در رکود به سر می‌برد اما مراجعات مقداری نسبت به فروردین بهتر شده است؛ مراجعاتی که منتج به معامله نمی‌شود و اغلب برای اطلاع از وضعیت اجاره صورت می‌گیرد. هر سال همین‌طور است، معمولا در اردیبهشت و خرداد که تغییرات اقتصادی خود را تا حدودی نشان می‌دهد متقاضیان برای پرس‌وجو می‌آیند. نقل و انتقالات بازار اجاره هم در اردیبهشت و خرداد افزایش می‌یابد.

کرباسیان بیان کرد: قیمت‌های پیشنهادی آپارتمان در تهران نسبت به اسفند حدود ۱۰ درصد تغییر کرده اما به دلیل نبود مشتری، این نرخ‌ها هنوز به قطعیت نرسیده است. یکی از دلایل این کسادی، نوسانات بازار ارز است. کاهش قیمت دلار از محدوده ۶۹ هزار تومان به حدود ۶۱ هزار تومان بازار ملک را به نوعی کساد کرد؛ زیرا معتقدم بازار مسکن، دلاریزه شده و بالا و پایین رفتن قیمت دلار باعث می شود مردم برای خرید و فروش دست نگه دارند.

عضو هیات رئیسه اتحادیه مشاوران املاک با اشاره به تاثیر سامانه خودنویس بر کم‌رونق شدن معاملات مسکن گفت: مسئولان وزارت راه و شهرسازی دائما روی تبلیغات این سامانه مانور می‌دهند و به مردم می گویند بیایید قرارداد خود را مجانی ثبت کنید. در واقع رسما به حذف دفاتر مشاور املاک ورود کرده‌اند و اشتغال جامعه در حال سرکوب شدن است. در هر بازاری، اقتصاد را واسطه می‌چرخاند. جهش تولید نیاز به مشتری دارد. این مشتری از طریق واسطه‌ها می‌آید. موضوع واسطه برای بازار مسکن به عنوان یک بازار پیشرو در اقتصاد، اهمیت مضاعف دارد.

وی اظهار کرد: با ایجاد سامانه خودنویس، اکثر مشاوران املاک به سمت ابطال جواز رفته‌اند. این مساله تبعات منفی برای بازار مسکن و اشتغال کشور دارد. با توجه به پیشران بودن بخش مسکن نیز تبعات منفی برای اقتصاد کلان خواهد داشت که در آینده خود را نشان می‌دهد.

کرباسیان خاطرنشان کرد: برخی افراد می‌گویند دلالان ملک عامل گرانی مسکن هستند. سوال بنده این است آیا افزایش هزینه ساخت نیز به خاطر عملکرد مشاوران املاک است؟ حدود سه سال قبل هزینه ساخت هر متر مربع نهضت ملی مسکن را ۲.۵ میلیون تومان اعلام کردند. در حال حاضر به گفته مسئولان این رقم به ۱۰ تا ۱۲ میلیون تومان رسیده است.

عضو هیات رئیسه اتحادیه مشاوران املاک تهران، نوسانات قیمت مصالح ساختمانی را در قیمت مسکن موثر دانست و گفت: وقتی قیمت مصالح ساختمانی، هزینه صدور پروانه، نظام مهندسی و دستمزد کارگر، حمل و نقل و غیره تغییر می‌کند نباید انتظار داشته باشیم قیمت مسکن تغییر نکند. حتی ممکن است در تابستان با نوساناتی در بازار مسکن مواجه شویم.

وی در خصوص پیش‌بینی بازار مسکن در ماههای پیش رو گفت: دولت اقدام خوبی را در خصوص تامین مصالح ساختمانی در طرح نهضت ملی مسکن آغاز کرده که اگر بتواند از طریق این برنامه قیمت ساخت را کنترل کند ممکن است نوسانات بازار مسکن در تابستان که فصل جابه‌جایی است نیز محدود شود.

۲۲۳۲۲۳

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902831

دیگر خبرها

  • تایید طرح ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره‌بها
  • تشکیل سازمان «سپند» به تایید شورای نگهبان رسید/ تائید طرح ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره‌بها
  • نرخ رهن بازار مسکن؛ رهن کامل یک واحد نوساز با ۵۰۰ میلیون تومان
  • معاملات مسکن به این روش عجیب انجام می‌شود
  • افزایش عجیب نرخ اجاره در شهر‌های جدید
  • سامانه خودنویس آرامش را به بازار اجاره مسکن تزریق کرد
  • پیش‌بینی از وضعیت بازار اجاره‌بها/ رشد قیمت در راه است یا بازار مهار می‌شود؟
  • تورم و گرانی مسکن زنگ خطر بحران را به صدا درآورد؛ 3 تصویر از افزایش قیمت مسکن
  • داغ مستاجرها تازه می شود؛ اجاره هایی که چند برابر می شود/ طنز حق مسکن ۹۰۰ تومانی کارگران!
  • الزام نقره داغ کردن مالیاتی احتکارکنندگان مسکن